Sollentuna Specialisttandvård

Specialisttandvård Sollentuna

Här på Sollentuna Specialisttandvård erbjuder vi specialisttandvård av absolut högsta kvalitet. Våra specialisttandläkare håller flitigt kurser för allmäntandläkare och arbetar som konsulter inom sina ämnesområden.

Våra tandläkartjänster inom Specialisttanvård

Tandvård är den gren av hälso- och sjukvården som har till uppgift att förebygga och behandla sjukdomar, tillstånd och problem som rör tänderna. En specialist inom just tandvård är en tandläkare som specialiserat sig på ett visst område inom tandvården.

Här på Sollentuna Specialisttandvård kan vi hjälpa till med en rad olika områden inom specialisttandvård.

Vi hjälper dig med Rotbehandling

Rotfyllning är en särskild typ av tandbehandling som utförs för att rädda en tand som annars skulle dras ut. Tandläkaren tar bort massan i tanden, som kan vara infekterad eller inflammerad, genom att rengöra massakammaren och placera en medicinsk rotfyllning.

Vi hjälper dig med käkkirurgi

Vi jobbar med implantatkirurgi och har stor erfarenhet av estetisk implantatbehandling vilket även innebär uppbyggnad av förlorat käkben.

Vi hjälper dig med Oral Protetik

Oral protetik är en gren av tandvården som bland annat handlar om att man ersätter saknade tänder och vävnader (tandkött och käkben) med konstgjorda ersättningar, antingen fasta eller avtagbara proteser, ofta i kombination med implantat och återskapar tuggfunktion och estetik (utseende).

Det kan även röra sig om proteser, större broar, implantat, kronor eller andra typer av ersättningar.

Vi hjälper dig med Paradontologi

Tandläkare som specialiserar sig på parodontologi kallas parodontologer. Här på Sollentuna Specialisttanvård jobbar vi med att behandla tandlossningssjukdomar samt ersätter förlorade vävnad kring tänder och implantat. Vi är även specialiserade inom mikrokirurgi, implantologi och estetiska behandlingar.

Rotbehandling

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Donec rutrum congue leo

Käkkirurgi

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Donec rutrum congue leo

Oral Protetik

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Donec rutrum congue leo

Paradontologi

Nulla porttitor accumsan tincidunt. Donec rutrum congue leo

Vår Tandläkare och Tandsköterska på Specialisttandvården

Tandläkare Pia Zai

Jag tog min tandläkarexamen 1988. Innan jag blev delägare i Sollentuna Specialisttandvård i augusti 2007, arbetade jag på Folktandvården i norrort i 14 år och på privatklinik i södra England i 4 år

Jag arbetar med allmäntandvård, men har ett speciellt intresse för endodonti, avtagbar protetik och implantat protetik.

Som allmäntandläkare på Sollentuna Specialisttandvård har jag möjlighet att tillsammans med klinikens specialister och tandhygienist erbjuda behandling till högsta kvalitet. Vid protetiska ersättningar använder jag svenska tandtekniker som har kvalitetssäkrade spårbara material. För mig är nöjda patienter en inspirationskälla.

Tandsköterska Viorica Andrade

Jag tog min tandsköterskeexamen 1992. Efter det har jag jobbat både på folktandvården och i privattandvården bla. med kirurgi, tandvårdsrädda patienter och narkos. Jag är vidareutbildad i röntgen, anestesi och hygien.

Våra andra tandläkartjänster

Utöver just specialisttandvård erbjuder vi även en mängd andra tandläkartjänster.

$

Allmäntandvård

$

Tandhygienist

$

Endodonti

$

Käkkirurgi

$

Oral protetik

$

Paradontologi

Adress

Stupvägen 1, 191 42 Sollentuna

Måndag till Fredag : 08:00 – 17:00

Lördag : Stängt

Söndag : Stängt