Sollentuna Specialisttandvård

Rotbehandling Sollentuna

Här på Sollentuna Specialisttandvård erbjuder vi rotbehandling (endodonti) av absolut högsta kvalitet.

Rotbehandling

Tänder har ibland en komplex anatomi, varför din tandläkare kan bestämma sig för att utföra rotbehandling under ett mikroskop. Rotbehandling är ett tidskrävande arbete, eftersom insidan av tanden måste rengöras noggrant och rotsystemet fyllas tätt. Under rotbehandling med ett mikroskop korrigeras ibland misstag som gjorts under tidigare behandling: gammal fyllning och annat överskott tas bort från rotkanalerna och öppningarna i rotkanalen stängs. Förstoring hjälper till att se viktiga detaljer som annars är osynliga för blotta ögat.

Vår tandläkare som jobbar med rotbehandling

Tandläkare Elerin Lindvall

Min tandläkarexamen tog jag 1998. Efter 5 år som allmäntandläkare kände jag att jag ville lära mig mer och gick tillbaka till skolbänken. Mellan åren 2003 till 2008 var jag därför doktorand vid Centrum för Oral Biologi, Karolinska Institutet där jag forskade i 5 år som ledde fram till en doktorsavhandling.

Därefter var jag åter igen verksam som allmäntandläkare på Folktandvården i Sollentuna. Idag arbetar jag som specialist inom området. Jag använder mikroskop vid alla behandlingar vilket gör att jag kan upptäcka vissa komplikationer som annars inte syns.

Exempel på komplikationer som är vanligt förekommande orsaker till misslyckade rotbehandlingar är sprickbildning i tänder eller rotkanaler som man missat att behandla vid tidigare tillfälle. Tack vare mikroskopet kan jag med större säkerhet bedöma prognosen för tanden och undviker onödiga dyra behandlingar.

 

Adress

Stupvägen 1, 191 42 Sollentuna

Telefon: 08-962155

Måndag till torsdag : 08:00 – 17:00

Fredagar jämna veckor : 08:00 – 16:00

Lördag : Stängt

Söndag : Stängt