Sollentuna Specialisttandvård

Sollentuna Specialisttandvård

Här på Sollentuna Specialisttandvård erbjuder vi specialisttandvård av absolut högsta kvalitet.

Våra tandläkartjänster inom specialisttandvård

Specialisttandvården hjälper dig som har stora och mer komplexa tandvårdsbehov. Du som patient kan ta kontakt med oss direkt, eller be din ordinarie tandläkare att skriva en remiss.

De olika specialisttområdena:

 

  • Rotbehandling (endodonti)
  • Tandersättningar (oral protetik)
  • Tandlossning (parodontolgi)
  • Käkkirurgi

Vi som jobbar inom specialisttandvård

Armineh Nilsson

Specialisttandläkare oral protetik

Jag tog min tandläkarexamen 2003 och har tidigare arbetat hos folktandvården. Jag erhöll min Specialistexamen inom Oral Protetik 2015. Oral protetik innebär att man ersätter saknade tänder och vävnader (tandkött och käkben) med konstgjorda ersättningar, antingen fasta eller avtagbara proteser, ofta i kombination med implantat och återskapar tuggfunktion och estetik (utseende). Jag erbjuder även digital avtryck med 3shape. 

Elerin Lindvall

Specialisttandläkare endodonti

Har arbetat som tandläkare sedan 1998. Idag arbetar jag som specialist i endodonti, dvs rotbehandling. Jag använder mikroskop vid alla behandlingar vilket gör att jag kan upptäcka vissa komplikationer som annars inte syns. Exempel på komplikationer som är vanligt förekommande orsaker till misslyckade rotbehandlingar är sprickbildning i tänder eller rotkanaler som man missat att behandla vid tidigare tillfälle. Tack vare mikroskopet kan jag med större säkerhet bedöma prognosen för tanden och undviker onödiga dyra behandlingar.

Tom Guan

Specialisttandläkare parodontologi

Jag tog tandläkarexamen i Umeå 2012 och arbetade som allmäntandläkare i Uppsala. Jag erhöll min specialistexamen i februari 2019 och arbetar idag även deltid på Specialisttandvården Kaniken i Uppsala. Som parodontolog så jobbar jag med att behandla tandlossningssjukdomar samt ersätter förlorade vävnad kring tänder och implantat. Jag är även specialiserad inom mikrokirurgi, implantologi och estetiska behandlingar.

Tara Hedayati Fredriksson

Specialisttandläkare parodontologi

Jag tog min specialistexamen i Umeå och har arbetat sedan 2017 på Specialisttandvården Kaniken i Uppsala. Som parodontolog så jobbar jag med att behandla tandlossningssjukdomar samt ersätter förlorade vävnad kring tänder och implantat.

Jeanette Anagrius Hofman

Tandsköterska

Jag arbetar med specialisttandläkarna inom parodontologi och har lång erfarenhet av att assistera vid operationer.

Terese Aval

Tandsköterska

Jag arbetar med specialisttandläkarna inom protetik och parodontologi och har mångårig erfarenhet.

Varmt välkomna till oss!

Adress

Stupvägen 1, 191 42 Sollentuna

Telefon: 08-962155

Måndag till torsdag : 08:00 – 17:00

Fredagar jämna veckor : 08:00 – 16:00

Lördag : Stängt

Söndag : Stängt